Wat als je voertuig uit je garage gestolen wordt?          

Wat als je voertuig uit je garage gestolen wordt? We overlopen hieronder verschillende scenario’s.


Stel dat je dure fiets uit je garage gestolen wordt, dan komt de diefstalverzekering van je woning tussen. Deze aanvullende waarborg kan je onderschrijven in je woningverzekering. Met andere woorden, het is een bijkomende optie met een extra premie.

De diefstalverzekering verzekert niet alleen de goederen die in je woning staan, maar - meestal - ook in de bijgebouwen, zoals een tuinhuis. Een fiets die je stalt in je garage valt daar eveneens onder. Er is wel een voorwaarde: je fiets moeten in een afgesloten ruimte worden bewaard. Je moet dus kunnen aantonen dat de deur op slot was.

Deze diefstalverzekering komt ook tussen wanneer je fiets gestolen wordt in je gehuurd vakantieverblijf. Ook dan zal je moeten aantonen dat de ruimte goed afgesloten is.

Heb je geen waarborg diefstal in je woningverzekering onderschreven, dan kan je eventueel beroep doen op je fietsverzekering (fietsomnium), die ook bij diefstal tussenkomt.

En wat als de auto gestolen wordt?

Anders is het gesteld met een auto, die uit je garage gestolen wordt. Daar komt de diefstalwaarborg in je woningverzekering niet tussen. In dit geval moet je beroep doen op de omniumverzekering van je auto. De mini-omnium en full omnium dekken de diefstal van je wagen, net zoals een diefstalpoging waarbij bijvoorbeeld een raam ingeslagen wordt of je slot wordt geforceerd zonder dat er iets gestolen is.

Wat moet je doen na een (poging tot) diefstal?

Als je aangifte doet van de inbraak, dan moet je ervoor zorgen dat je dossier zo compleet mogelijk is. Naast het proces-verbaal van de politie bezorg je dus ook een aankoopbewijs van de gestolen fiets (of de andere gestolen goederen) en een offerte van de herstelling van de inbraakschade aan ons kantoor. Vergeet bovendien niet om meteen de nodige foto's bij te voegen waarop de sporen van de inbraak duidelijk zichtbaar zijn.

Wil je meer weten over de aanvullende waarborg diefstal in je woningverzekering, aarzel niet om contact op te nemen met ons kantoor.