• Info en documenten

Tijden veranderen’, ‘Je verzekeringen ook’.

‘Tijden veranderen’, heet de mediacampagne van ‘Je Makelaar, je Beste Verzekering’. Deze slogan heb je al ongetwijfeld gezien op televisie en sociale media of gehoord op de radio. Met deze slogan wil men benadrukken dat ook ‘verzekeringen’ veranderen, alleen al omdat er zich nieuwe risico’s voordoen. Zeker als onderneming is het verstandig om regelmatig een check-up te doen om zich te verzekeren tegen de nieuwe risico’s.

Lees meer

Je nalatenschap organiseren via verzekeringen. Dat vraagt een woordje uitleg

“Erfenis is een onderwerp waar de meeste mensen niet graag over praten”, zegt een vermogensbeheerder in het Laatste Nieuws.  “Jonge mensen zien er ook de noodzaak niet van in. Maar het is nuttig om te bekijken wie wat zou erven bij je overlijden, en hoeveel ze zouden betalen aan erfbelasting. Al is het maar om te weten of er ergens een probleem is. Niet-getrouwde samenwonenden denken vaak dat hun partner dezelfde bescherming geniet als een huwelijkspartner, maar tenzij je een testament opmaakt, is dat niet zo.”

Lees meer

Waarom een  successieverzekering?

Successierechten moeten in principe binnen de zes maanden na een overlijden vereffend worden, wat bij heel wat erfgenamen korzorgen teweeg brengt. Een successieverzekering kan een oplossing zijn voor wie bijvoorbeeld vastgoed erft en de erfbelastingen niet uit eigen zak wil of kan betalen.

Lees meer

Meer artikelen...