Is BOB verzekerd?

BOB zijn is niet risicoloos. Zeker als je niet met je eigen voertuig rijdt. Gelukkig bieden sommige verzekeringsmaatschappijen al oplossingen aan. Best is dat BOB met zijn eigen auto rijdt. 
 

De eindejaarperiode komt er aan en dat betekent weer veel BOB controles. De politie kondigt in deze periode 250.000 controles aan. Als je in gezelschap toch een glaasje wilt drinken, is het best om een BOB aan te duiden.

Maar wat met de verzekering wanneer BOB met het voertuig van een vriend rijdt?

Indien het voertuig niet in omnium verzekerd is, kan BOB verantwoordelijk gesteld worden voor de schade aan het voertuig. Ook zijn of haar lichamelijke schade is niet verzekerd.
Gelukkig hebben sommige verzekeringsmaatschappijen een oplossing voor deze ‘leemte’. Zo kan de schade veroorzaakt aan het voertuig verzekerd worden met een speciale clausule in de autoverzekering of de familiale verzekering. Wat de lichamelijke schade betreft kan er een uitgebreide bestuurdersverzekering afgesloten worden.
Aarzel niet om ons hierover meer uitleg te vragen.
Het is beter dat BOB het niet zo ver laat komen. Als je op voorhand weet dat je Bob zal zijn, is het beter dat je met je eigen wagen rijdt. Zorg in dit geval dat je goed verzekerd bent.

Gebeurt het toch dat je als BOB met de wagen van je vriend of vriendin moet rijden, controleer dan of de groene kaart nog geldig is of rij nooit met een niet verzekerd voertuig. In het slechtste geval loop je bij een ongeval in fout het risico om de schade aan het voertuig te betalen (als er geen omnium is) of niet vergoed te worden voor je lichamelijke schade…. Maar zoals al gezegd bestaan er hier al goedkope oplossingen om deze schades te verzekeren.

Zich vrijwillig opgeven als BOB na een leuk samenzijn, is een mooi gebaar, dat door velen geapprecieerd wordt. Maar er bestaan oplossingen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen zodat hij of zij bij een ongeval niet ‘het slachtoffer’ van de avond wordt.